Showtuin met meer dan 250 modellen in diverse prijsklassen
 Wij produceren ook zelf: uw eigen ontwerp maken wij zoals u het wil
 Complete grafmonumenten voor minder dan €1000,- inclusief plaatsing
Wij hebben veel ervaring met lasergraveren en foliezandstralen van foto's en andere afbeeldingen op uw monument
 Onze voorlichter bezoekt u vrijblijvend aan huis voor hulp bij uw keuze
 Onderhoud en aanpassingen aan bestaande monumenten snel en vakkundig geregeld
 Ook verzakking van monumenten valt bij ons onder de uitgebreide garantie

 

Openingstijden en contact:

Wat zijn uw openingstijden?
Onze kantooruren zijn van maandag t/m vrijdag van 9-17uur. Voor huisbezoeken zijn wij niet aan deze uren gebonden. Wenst u  bijvoorbeeld een afspraak voor een huisbezoek in de avonduren of op zaterdag te maken dan is dit ook mogelijk.  Onze showtuin is op afspraak tevens op zaterdagochtend te bezoeken tussen 9 en 12uur. Uiteraard zijn wij 24 uur per dag bereikbaar per mail.

Hoe kan ik u bereiken?
Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0031-475-472813 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Materialen en afwerking:

Heeft u ook andere kleuren dan op uw site staan?
Ja, omdat wij een eigen productie hebben kunnen wij elk denkbaar materiaal verwerken. Ook diverse marmersoorten en arduin verwerken wij. Op onze website hebben wij enkel de hardlopende kleuren vermeld om het overzichtelijk te houden. Uiteraard maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u in een ander materiaal.

Is er kans op kleurverschil ten opzichte van uw monsters?
Ja, omdat marmer en graniet natuurproducten zijn is er kans op kleur- en structuurverschillen. Sommige materialen hebben hier veel last van terwijl andere materialen vele jaren later slechts minimaal verschillen. Onze voorlichter kan u hierover uitgebreid informeren. Onze voorbeeldstalen worden bovendien regelmatig vervangen om goed te matchen met onze huidige voorraad monumenten. Bent u op zoek naar een aanvulling of heeft u elders een kleur gezien die u mooi vindt, dan is het altijd mogelijk dit op basis van een foto of het matchen van een kleurstaal goed overeen te laten komen, uiteraard zonder bijkomende kosten.

Waar komen uw materialen vandaan?
Granieten worden tegenwoordig veelal gewonnen in Noord-europa, India, Afrika en China. Met name India  en Noord-europa hebben veel mooie en duurzame granieten welke dagelijks door ons verwerkt worden tot monument. Wij hebben slechts 1 handelspartner in China, deze levert de basic black en basic white. Deze materialen hebben de afgelopen jaren bewezen van goede kwaliteit te zijn ondanks hun herkomst. Overige materialen uit china verwerken wij niet omdat wij de kwaliteit en duurzaamheid hier niet van kunnen garanderen. Bovendien zijn er veel kleine steengroeves in China die het niet zo nauw nemen met het milieu en waar sprake is van slechte arbeidsomstandigheden. Hier wensen wij geen zaken mee te doen.

Hoe is uw afwerkingsniveau?
In onze fabriek worden alle monumenten machinaal verwerkt middels een cnc machine. Dit is een eis die wij ook stellen aan onze importpartners in India en het verre oosten. Bovendien vinden belettering en het graveerproces altijd in onze eigen fabriek plaats. Hierdoor kunnen wij u een constante hoge kwaliteit garanderen en sluiten wij slechte arbeidsomstandigheden bij onze toeleveranciers uit.

Kan ik natuursteen combineren met andere materialen?
Ja, wij hebben tientallen voorbeelden waarbij materialen als glas, rvs en hout verwerkt worden in een monument van natuursteen. Wenst u meer informatie over deze mogelijkheden dan sturen wij u vrijblijvend een informatiefolder hierover toe.


Huisbezoek en showroom:

Wat houdt een huisbezoek in?
Indien onze voorlichter bij u aan huis komt, toont deze u de diverse modellen in een boekwerk. Tevens krijgt u kleurmonsters te zien evenals mogelijkheden qua belettering en graveren. U heeft dus de mogelijkheid om in de rust van uw eigen omgeving een persoonlijk monument samen te stellen met bijbehorend prijskaartje. Onze huisbezoeken zijn altijd vrijblijvend en kunnen ook in de avonduren of weekenden gepland worden. Afhankelijk van uw wensen en de hoeveelheid vragen duurt een huisbezoek meestal 1-2 uur.

Kunnen wij ook bij u op kantoor langskomen?
Ja, Bij ons kantoor in Vlodrop hebben wij een kleine showruimte waar u alle gangbare kleurstalen, materialen lettertypen en voorbeelden zult vinden. Complete monumenten staan hier niet opgesteld. Wel kunnen wij u in alle rust en een huiselijke sfeer uitgebreid adviseren indien u dit prettiger vindt dan het ontvangen van een voorlichter bij u thuis.

Wat valt er te zien in uw showtuin?
In onze showtuinen nabij Maastricht hebben wij vele tientallen monumenten per tuin opgesteld staan. Bovendien hebben wij op het naastliggende kantoor veel voorbeelden van ornamenten, gravures, grafaccessoires en kleurstalen liggen.
 

Prijzen en Bestelwijze:

Is een aanbetaling noodzakelijk?
Nee, bij ons hoeft u pas te betalen nadat het door u bestelde monument geleverd en geplaatst is. U loopt dus geen enkel risico.

Betekenen uw lagere prijzen ook een lagere kwaliteit?
Nee, door schaalvoordelen en daarnaast directe inkoop en eigen productie houden wij onze prijzen laag. Bovendien krijgen uitvaartondernemers bij ons geen commissie per verkocht monument, en dat scheelt. De groeves waar wij onze materialen vandaan halen zijn veelal gelijk aan die van onze concurrenten echter deze hebben veel meer kosten door te verrekenen in hun verkoopprijs.

Zijn er nog verborgen kosten buiten de vermelde prijzen op uw site?
Nee, op onze website staan alle kosten vermeld voor levering en plaatsing van het door u gewenste model inclusief inscripties. Bovendien zijn de prijzen inclusief btw. Wilt u extra´s dan geven wij altijd schriftelijk aan wat hier de kosten van bedragen  zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Ook de vergunningaanvraag verzorgen wij voor u. Enkel de legekosten zijn niet inbegrepen in onze prijzen en zijn sterk afhankelijk van uw gemeente.

Wat zijn legeskosten en waarom zitten deze niet in uw prijs verwerkt?
Legeskosten zijn kosten die uw gemeente in rekening brengt voor het behandelen van een vergunningsaanvraag. Deze lopen uiteen van €0 tot meer dan €500! In veel gemeenten hangen deze samen met de grafkosten. Wij kunnen deze kosten dan ook niet beinvloeden. Door de sterk uiteenlopende bedragen is het bovendien niet wenselijk een vaste prijs op te nemen in onze montagekosten omdat veel mensen dan onnodig de dupe zijn van enkele gemeenten die hoge legeskosten in rekening brengen.

Krijg ik een besteloverzicht of layout?
Ja, alvorens wij de door u gewenste bestelling in productie nemen vragen wij altijd of u akkoord bent met ons ontwerp. Dit ontwerp wordt u per post,fax of email toegezonden ter beoordeling. Uiteraard bent u volledig vrij wijzigingen in het ontwerp aan te brengen alvorens u hiermee akkoord bent. Na een schriftelijk akkoord wordt vaak nog dezelfde week begonnen met de eerste werkzaamheden en zijn wijzigingen dus niet meer mogelijk zonder eventuele aanvullende kosten. 


Levering en plaatsing:

Wat is de levertijd voor mijn bestelling?
Indien het door uw gewenste monument uit voorraad leverbaar is, bedraagt onze levertijd slechts 3-4 weken. Betreft het een monument dat wij zelf dienen te produceren dan bedraagt de levertijd 4-6 weken. Dient uw monument per container verscheept te worden dan bedraagt de levertijd 8-12 weken afhankelijk van de herkomst van het graniet.

Wat bedragen de plaatsingskosten?
De kosten van plaatsing zijn met name afhankelijk van de locatie van de plaatsing en de omvang van het monument. In de op onze website vermelde prijzen zijn de plaatsingskosten reeds opgenomen tenzij expliciet vermeld staat bij een specifiek monument dat plaatsing niet inbegrepen is. Wenst u het monument niet door ons te laten plaatsen dan bedraagt de korting op de vermelde prijzen veelal €300-500 inclusief btw.

Plaatsingstoeslag regio's;

- Voor Antwerpen, Limburg en Luik worden er geen extra kosten in rekening gebracht, deze zijn reeds opgenomen in de prijs. (Regio 1)
- Voor Luxemburg, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant wordt er €120 in rekenening gebracht. (Regio 2)
- Voor Brussel, Oost-vlaanderen, Henegouwen, Gent en Namen wordt er €180 in rekening gebracht. (Regio 3)

Belgie

 

Kunt u ook bestaande monumenten verwijderen of aanpassen?
Ja, indien u ons aangeeft wat voor een monument het betreft en om welke begraafplaats het gaat, doen wij u een vrijblijvende prijsopgave voor het verwijderen, renoveren of aanpassen van een grafmonument. Dit kan vervolgens opgeslagen worden in afwachting van een bijplaatsing, of desgewenst door ons afgevoerd worden ter vernietiging.

Geeft u ook garantie op uw plaatsingen?
Ja, wij geven een uitgebreide garantie. Meer informatie over onze garantievoorwaarden voor de specifieke producten kunt u ons bereiken via het contact-formulier.

  

Staat het antwoord op uw vraag hierboven niet vermeld, neem dan gerust contact met ons op.
Wij informeren u graag uitgebreid over ons bedrijf, onze producten en wat wij voor u kunnen betekenen
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafsteen.be | Telnr. 0031-475-472813 | Faxnr. 0031-475-472752 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.