Showtuin met meer dan 250 modellen in diverse prijsklassen
 Wij produceren ook zelf: uw eigen ontwerp maken wij zoals u het wil
 Complete grafmonumenten voor minder dan €1000,- inclusief plaatsing
Wij hebben veel ervaring met lasergraveren en foliezandstralen van foto's en andere afbeeldingen op uw monument
 Onze voorlichter bezoekt u vrijblijvend aan huis voor hulp bij uw keuze
 Onderhoud en aanpassingen aan bestaande monumenten snel en vakkundig geregeld
 Ook verzakking van monumenten valt bij ons onder de uitgebreide garantie

Teksten en lettertypes
De mogelijkheden voor het verwerken van teksten en gravures op uw monument zijn zeer uitgebreid. Technieken als lasergraveren en zelfs straalgraveren hebben wij in huis of kunnen wij door contacten met vooraanstaande specialisten aan u aanbieden. De meest voorkomende lichten wij hieronder verder voor u toe. Ook voorbeeldteksten hebben wij 'hier' voor u verzameld ter inspiratie.

Gegraveerde letters:
Graveren wordt tegenwoordig meestal middels zandstralen gedaan. Met de komst van steeds meer harde granietsoorten is dit nauwkeuriger en eenvoudiger dan graveren met de hand. De lay-out wordt met de computer gemaakt worden de letters met behulp van een speciale folie circa 2-3mm diep gezandstraald. U kunt hierdoor vrijwel elk mogelijk lettertype kiezen voor uw monument. De meest voorkomende lettertypen vindt u ‘hier’.

Na het graveren kunnen de letters indien gewenst vervolgens ingekleurd worden in bijvoorbeeld zilver, goud, wit of zwart, of middels echt bladgoud worden verguld. Wenst u opliggende of handgegraveerde letters, dan kan onze erkende steenbewerker u hiermee zeker van dienst zijn.


Aluminium letters:
Aluminium letters zijn verkrijgbaar als losse letters, of als letterplaatjes per woord aan elkaar. Een bronzen letter zal verweren en van kleur veranderen terwijl een aluminium letter vaak meer dan 10 jaar de zelfde kleur behoudt. Bovendien zijn aluminium letters voordeliger dan bronzen letters.  Meest verkochte opliggende letters zijn daarom van aluminium. Standaard leveren wij deze letters in goud, zilver, zwart of bronskleur.  Uiteraard zijn er diverse lettertypen te verkrijgen.  Een overzicht daarvan vindt u ‘hier’.

Bronzen letters:
Letters van brons zijn geschikt voor vrijwel ieder grafmonument.  Brons heeft veelal een luxere uitstraling dan gezandstraalde letters. Afzonderlijke letters of complete letterplaatjes van brons worden  middels pinnetjes welke in boorgaatjes in de steen worden verlijmd zeer solide bevestigd. Loslaten van letters is dus zeker niet aan de orde.

Tevens kunnen door middel van een bijzonder bewerkingsproces (patineren) bronzen letters in een afwijkende kleur en afwerking geleverd worden. Van lichtbruin tot  verouderd groen en zelfs zilvergrijze letters in brons behoren tot de mogelijkheden. Wel zijn bronzen letters onderhevig aan verkleuringen en kostbaarder dan aluminium letters. Onze voorlichter kan u hier alles over vertellen.  

Grafsteen.be | Telnr. 0031-475-472813 | Faxnr. 0031-475-472752 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.